Global Art percaya dalam mengasuh anak-anak dengan pengalaman seni dalam perkembangan usia muda mereka, dan ia hanya dapat dicapai dengan pembelajaran kreatif. Program Global Art dipenuhi dengan kelas yang meriah serta pelbagai penerokaan dalam teknik pewarnaan, melukis dan seni kraf.

Pencapaian kami pada tahun 2018


Pusat kami sekarang menawarkan program berikut:

Program Junior (Umur  3 – 4 tahun)

Program ini direka untuk meningkatkan pengetahuan dan keyakinan pelajar dengan menggalakkan celik huruf dan kemahiran sosial. Kelas yang menarik dan seronok disediakan dengan aktiviti seni berinfomasi melalui permainan kreatif, teka-teki dan sesi bercerita. Kanak-kanak akan belajar tentang teknik pewarnaan sistematik dan seni kraf tangan.
Kursus ini menumpu dalam warna pengenalan, bentuk dan nombor pembelajaran serta membantu kanak-kanak mengembangkan kemahiran motor mereka.


Program Foundation (Umur 5-6 tahun)

Menggunakan pelbagai tema berasaskan multidisiplin dalam projek lukisan melalui pemerhatian, modul ini mengajar kanak-kanak untuk mencari kreativiti dalam sekitar kehidupan seharian kita. Kelas ini terdiri daripada perlukisan ringkas yang melibatkan toning warna dengan pengenalan kepada campuran-medium dan kesan pewarna khas.

  


Program Pre-Basic (Umur 6-7 tahun)

Kanak-kanak akan meneroka pelbagai subjek melalui pemerhatian 'teknik' melukis menggunakan garisan, bentuk, grid dan lukisan perspektif. Diikuti dengan latihan teoretikal dan praktikal, kursus ini berfungsi sebagai cara yang baik untuk memberi inspirasi kepada kanak-kanak untuk mengembangkan teknik melukis dengan pensil dengan sentuhan peribadi.


Program Basic (Umur 7-9 tahun)

Pengenalan kepada lukisan kreatif menggunakan subjek kehidupan sebenar seperti buah-buahan dan haiwan, kanak-kanak akan mencipta ilustrasi asal mereka sendiri yang berasas dari satu siri tema cerita. Kelas telah terbukti sebagai pendekatan yang berkesan untuk mendaftar dan mengembangkan idea dengan komposisi melukis dan mewarna.


Program Enhancement

Program yang terkini untuk kanak-kanak menerima pendedahan kepada karya seni kreatif. Program-program ini menekan dalam meluaskan imaginasi kanak-kanak melalui pelbagai bengkel yang menarik dan tidak berulang seperti: Deco Art, G-Clay, Kartun & Komik, Kraftangan, Lukisan Acrylics, Seni Kebudayaan.